Vegetarisk pytt med rödbetor

Vegetarisk pytt med rödbetor
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Vegetarisk pytt med rödbetor

15 ingredienser

30 m

Matig vegetarisk pytt med stekt ägg, ajvardipp och inlagda rödbetor.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Sås

  • 1,5 dl ajvar relish
  • 1 dl matyoghurt

Pytt

  • 1 gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 600 g fryst potatis, tärnad
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 knippe persilja
  • 4 ägg
  • 400 g inlagda rödbetor
  • 4 msk rostad lök

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att blanda ihop ajvar och yoghurt till en härlig sås.
  2. Hacka lök, morot, rotselleri, paprika och finhacka vitlök. Stek i olivolja till mjukt. Lägg åt sidan på en tallrik.
  3. Stek sedan den tärnade potatisen i en het panna i olivolja till gyllen och frasig.
  4. Lägg ner de övriga grönsaker i pannan och låt att steka igenom igen. Salta och peppra. Hacka generöst med persilja och strö över.
  5. Stek äggen, endast på ena sidan i en separat stekpanna.
  6. Servera pytten med ägg toppade med rostad lök, rödbetor och den kalla ajvarsåsen.