Vegetarisk pytt med rödbetor

koket.se
Vegetarisk pytt med rödbetor
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Vegetarisk pytt med rödbetor

15 ingredienser

30 m

Matig vegetarisk pytt med stekt ägg, ajvardipp och inlagda rödbetor.

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner

Sås

  • 1,5 dl ajvar relish
  • 1 dl matyoghurt

Pytt

  • 1 gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 600 g fryst potatis, tärnad
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 knippe persilja
  • 4 ägg
  • 400 g inlagda rödbetor
  • 4 msk rostad lök

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop ajvar och yoghurt till en härlig sås.
  2. Hacka lök, morot, rotselleri, paprika och finhacka vitlök. Stek i olivolja till mjukt. Lägg åt sidan på en tallrik.
  3. Stek sedan den tärnade potatisen i en het panna i olivolja till gyllen och frasig.
  4. Lägg ner de övriga grönsaker i pannan och låt att steka igenom igen. Salta och peppra. Hacka generöst med persilja och strö över.
  5. Stek äggen, endast på ena sidan i en separat stekpanna.
  6. Servera pytten med ägg toppade med rostad lök, rödbetor och den kalla ajvarsåsen.