Vegetarisk pytt med rödbetor

30 m
4
Spela video Vegetarisk pytt med rödbetor
Foto: TV4

Matig vegetarisk pytt med stekt ägg, ajvardipp och inlagda rödbetor.

18 januari 2016
30 m
4

Du behöver

Sås

  • 1,5 dl ajvar relish
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Pytt

  • 1 stor lök
  • 200 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • 600 g fryst tärnad potatis
  • olivolja, till stekning
  • salt och peppar

Servering

  • 1 bunte persilja
  • 4 ägg
  • 400 g inlagda rödbetor
  • 4 msk rostad lök

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop ajvar och yoghurt till en härlig sås.
  2. Hacka lök, morot, rotselleri, paprika och finhacka vitlök. Stek i olivolja till mjukt. Lägg åt sidan på en tallrik.
  3. Stek sedan den tärnade potatisen i en het panna i olivolja till gyllen och frasig.
  4. Lägg ner de övriga grönsaker i pannan och låt att steka igenom igen. Salta och peppra. Hacka generöst med persilja och strö över.
  5. Stek äggen, endast på ena sidan i en separat stekpanna.
  6. Servera pytten med ägg toppade med rostad lök, rödbetor och den kalla ajvarsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Stekpannor från kända varumärken

Stekpannor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept