Vegetarisk pytt med rödbetor

Vegetarisk pytt med rödbetor
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Vegetarisk pytt med rödbetor

25

6 steg att laga

15 ingredienser

30 m

Matig vegetarisk pytt med stekt ägg, ajvardipp och inlagda rödbetor.

Ingredienser

portioner4 portioner

Sås

  • 1,5 dl ajvar relish
  • 1 dl matyoghurt

Pytt

  • 1 gul lök
  • 200 g rotselleri
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 2 klyfta vitlök
  • 600 g fryst potatis, tärnad
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 knippe persilja
  • 4 ägg
  • 400 g inlagda rödbetor
  • 4 msk rostad lök

Gör så här

  1. Börja med att blanda ihop ajvar och yoghurt till en härlig sås.
  2. Hacka lök, morot, rotselleri, paprika och finhacka vitlök. Stek i olivolja till mjukt. Lägg åt sidan på en tallrik.
  3. Stek sedan den tärnade potatisen i en het panna i olivolja till gyllen och frasig.
  4. Lägg ner de övriga grönsaker i pannan och låt att steka igenom igen. Salta och peppra. Hacka generöst med persilja och strö över.
  5. Stek äggen, endast på ena sidan i en separat stekpanna.
  6. Servera pytten med ägg toppade med rostad lök, rödbetor och den kalla ajvarsåsen.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer