Vegetarisk kålpudding med potatis

1 h
4
Spela video Vegetarisk kålpudding med potatis
Foto: TV4
1 h
4

Du behöver

  • 1 kg vitkål
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk sirap
  • 500 g vegofärs
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk soja
  • 1 msk potatismjöl
  • finhackad persilja
  • salt och peppar

Servera med

  • hackad persilja
  • kokt potatis
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka vitkålen i grovt, stek i oljan tills det får lite färg. Tillsätt sirap, salta och peppra. Ställ åt sidan.
  3. Stek vegofärsen i olja tills den får fin färg. Låt svalna något.
  4. Blanda färsen med lök, vitlök, grädde, buljong, soja, potatismjöl, salt och peppar i en bunke, blanda i hälften av den stekta vitkålen och finhackad persilja.
  5. Smörj en form med smör, tillsätt blandningen och toppa med resterande kål.
  6. Grädda i ugnen i ca 40-45 min. Servera med hackad persilja, kokt potatis och lingonsylt.
Kommentera receptet

Fler goda recept