• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vegetarisk kålpudding med potatis

Vegetarisk kålpudding med potatis
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk kålpudding med potatis

6 steg att laga

18 ingredienser

1 h

Siri Barjes gröna variant av en klassisk kålpudding. Väldigt god även i matlådan dagen efter. Använd mjölkfritt smör och sojagrädde eller havregrädde om du vill göra den vegansk.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg vitkål
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk sirap
  • 500 g vegofärs
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör (eller vegetabiliskt smör)
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 dl vispgrädde (eller sojagrädde)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk soja
  • 1 msk potatismjöl
  • persilja, finhackad
  • salt
  • peppar

Servera med

  • persilja, hackad
  • potatis, kokt
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka vitkålen i grovt, stek i oljan tills det får lite färg. Tillsätt sirap, salta och peppra. Ställ åt sidan.
  3. Stek vegofärsen i olja tills den får fin färg. Låt svalna något.
  4. Blanda färsen med lök, vitlök, grädde, buljong, soja, potatismjöl, salt och peppar i en bunke, blanda i hälften av den stekta vitkålen och finhackad persilja.
  5. Smörj en form med smör, tillsätt blandningen och toppa med resterande kål.
  6. Grädda i ugnen i ca 40-45 min. Servera med hackad persilja, kokt potatis och lingonsylt.