Vegetarisk kålpudding med potatis
Vegetarisk kålpudding med potatis
18 ingredienser
1 h
Siri Barjes gröna variant av en klassisk kålpudding. Väldigt god även i matlådan dagen efter. Använd mjölkfritt smör och sojagrädde eller havregrädde om du vill göra den vegansk.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 kg vitkål
- 2 msk rapsolja
- 2 msk sirap
- 500 g vegofärs
- 2 msk rapsolja
- 2 msk smör (eller vegetabiliskt smör)
- 2 gula lökar
- 1 klyfta vitlök
- 1,5 dl vispgrädde (eller sojagrädde)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk soja
- 1 msk potatismjöl
- persilja, finhackad
- salt
- peppar
Servera med
- persilja, hackad
- potatis, kokt
- rårörda lingon
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka vitkålen i grovt, stek i oljan tills det får lite färg. Tillsätt sirap, salta och peppra. Ställ åt sidan.
- Stek vegofärsen i olja tills den får fin färg. Låt svalna något.
- Blanda färsen med lök, vitlök, grädde, buljongtärning, soja, potatismjöl, salt och peppar i en bunke, blanda i hälften av den stekta vitkålen och finhackad persilja.
- Smörj en form med smör, tillsätt blandningen och toppa med resterande kål.
- Grädda i ugnen i ca 40-45 min. Servera med hackad persilja, kokt potatis och lingonsylt.