Vegetarisk gulaschsoppa med gräddfil och saltgurka

Vegetarisk gulaschsoppa med gräddfil och saltgurka
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk gulaschsoppa med gräddfil och saltgurka

128

4 steg att laga

18 ingredienser

30 min

Mustig och grön variant på den klassiska gulaschsoppan. Köttet ersätts med snabbkokta röda linser. Gott, enkelt och billigt!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 potatis, välskrubbade
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 morot (stor)
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 röd paprika
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl torkade röda linser
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk japansk soja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • gräddfil
  • hel saltgurka

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala moroten och skär i mindre bitar. Dela och kärna ur paprika och chili. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka chilin.
  2. Stek allt i rapsolja tills löken är glansig. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Stek ytterligare 1 minut.
  3. Tillsätt linser, passerade tomater, soja samt buljongtärning och ca 4 dl vatten. Koka tills grönsakerna är mjuka.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med gräddfil och saltgurka.