Vegetarisk gulaschsoppa med gräddfil och saltgurka

Vegetarisk gulaschsoppa med gräddfil och saltgurka
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk gulaschsoppa med gräddfil och saltgurka

134

18 ingredienser

30 min

Mustig och grön variant på den klassiska gulaschsoppan. Köttet ersätts med snabbkokta röda linser. Gott, enkelt och billigt!

Ingredienser

portioner4
  • 4 potatisar, välskrubbade
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 morot (stor)
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl torkade röda linser
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk japansk soja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • gräddfil
  • hel saltgurka

Gör så här

  1. Skär potatisen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala moroten och skär i mindre bitar. Dela och kärna ur paprika och chili. Skär paprikan i mindre bitar. Finhacka chilin.
  2. Stek allt i rapsolja tills löken är glansig. Tillsätt tomatpuré och kryddor. Stek ytterligare 1 minut.
  3. Tillsätt linser, passerade tomater, soja samt buljongtärning och ca 4 dl vatten. Koka tills grönsakerna är mjuka.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med gräddfil och saltgurka.