Vegetarisk chiligryta med chipotle

55 röster
1 h
4
Vegetarisk chiligryta med chipotle
Foto: TV4

Het gryta med kikärtor och quinoa. Servera med tortillachips, gräddfil och koriander. Lika gott till vardags som fest.


Se en film där Siri Barje visar steg för steg hur du gör chipotlepastan.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Chipotlesås

  • 2 torkade chipotlepeppar
  • 2 dl blötläggningsvatten
  • 5 klyfta vitlök
  • 2 tomater
  • 2 msk soja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Gryta

  • 2 gula lökar
  • 2 stjälk stjälkselleri
  • 3 msk rapsolja
  • 500 g kikärtor
  • 33 cl öl
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl quinoa
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe salladslök

Tillbehör

  • tortillachips
  • gräddfil
  • koriander
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Chipotlesås
    Blötlägg chipotlen i minst 30 minuter. Grovhacka vitlök och tomat.
  2. Lägg chipotle och blötläggningsvattnet i en mixer och tillsätt övriga ingredienser. Mixa tills det är helt slätt.
  3. Gryta
    Hacka lök och selleri smått. Ta en stor gryta och tillsätt olja. Stek lök och selleri tills det har fått fin färg, tillsätt kikärter. Tillsätt chipotlesåsen och stek i 2 minuter.
  4. Tillsätt quinoa, öl och grönsaksbuljong. Rör runt och låt koka tills quinoan är klar ca 15 minuter.
  5. Hacka salladslök och paprika. Blanda in precis innan servering så att de fortfarande är knapriga.
  6. Servera med chips, koriander och gräddfil!

Laddar fler recept...