Chipotlepaste - se & gör

Chipotlepaste - se & gör
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Chipotlepaste - se & gör

11 ingredienser

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 2 torkade chipotlepeppar
  • 2 dl blötläggningsvatten
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 tomater
  • 2 msk soja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Börja med att hacka tomter och vitlök grovt.
  2. Hacka ned de blötlagda chipotlepepparna, de behöver blötläggas minst 30 minuter innan ni gör såsen, gärna längre.
  3. Tillsätt rökt paprikapulver och socker, fortsätt med soja och vinäger. Blanda ner tomatpuré och smaka upp med salt och svartpeppar.
  4. Slå på lite av blötläggningsvattnet och mixa pastan så slät ni kan. Förvara i kylen och ta fram den när vi vill ge er mat härligt mycket smak!