• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Vegetarisk cheeseburgare

7 röster
30 min
4
Vegetarisk cheeseburgare

Siri grillar vegetariska cheeseburgare med klassiska tillbehör som hamburgergurka, cheddarost samt krispig och tunt hyvlad silverlök. För att få rätt smak på den vegetariska färsen smaksätts den med lökpulver och soja.

30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 silverlök
  • 400 g formbar vegofärs
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk soja
  • 2 msk lökpulver
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 4 skiva cheddarost
  • 4 hamburgerbröd, helst brioche eller potato bun
  • 1 dl majonnäs
  • 8 skiva hamburgergurka
  • 1 dl ketchup, osötad
  • senap

Gör så här

  1. Skala och skiva silverlöken tunt, gärna på mandolin. Lägg gärna löken i isvatten ca 15 minuter.
  2. Blanda snabbt ihop färsen med rapsolja, soja, lökpulver, salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Forma fyra burgare av smeten.
  4. Grilla eller stek burgarna, lägg på ost på slutet och låt den smälta under grilllocket.
  5. Rosta bröden. Häll av löken och lägg på en handduk.
  6. Bred majonnäs på bröden, toppa med burgaren, gurka, lök, ketchup och senap. Lägg på locket och hugg in.
  7. Glöm inte att matsortera skal från löken för en mer hållbar matlagning och njut av din goda grillade burgare! /Köket-redaktionen
4 juli 2020