Veganskt potatismos

26 röster
25 min
4
Veganskt potatismos
Foto: Kamilla Jönvik

Ett otroligt krämigt och smakrikt potatismos! Istället för mjölk och smör använd kokosmjölk, som tillsammans med kryddsättningen är en perfekt kombination. Dillen kan vara färsk, fryst eller torkad. Om du använder torkad så ta halva mängden.

25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis (gärna en mjölig sort)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 krm malen muskot
  • 1 msk dill, hackad
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 msk näringsjäst (valfritt, ger mycket god umamismak)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär i mindre bitar.
  2. Häll vatten i en kastrull, tillsätt salt och potatis och koka den mjuk, ca 15-20 min.
  3. Häll av vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mosa med potatisstöten tills moset är välblandat och krämigt. (Överarbeta inte moset då det kan bli klistrigt på grund av stärkelsen i potatisen).
  5. Smaka av med salt och peppar.
29 januari 2020