Vegansk chiligryta

22 röster

Du behöver

  • rapsolja, att steka i
  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 5-6 klyfta vitlök
  • 2 röda chilifrukter
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt (smaka av och tillsätt mer vid behov)
  • 1 tsk oregano
  • 800 g krossade tomater [2 burkar]
  • 1 förp kidneybönor
  • 2 förp svarta bönor

Gör så här

  1. Skär lök och paprika i grova bitar. Finhacka vitlöken. Stek allt på medelvärme i en gryta tills de mjuknat en aning.
  2. Skär chilin i små bitar och tillsätt den samt kryddorna och krossade tomater. Låt sjuda under lock några minuter.
  3. Skölj bönorna innan de tillsätts och därefter får bli varma i grytan innan allt serveras.
9 januari 2018