Vegansk caesarsallad med avokado och frön

Emelie Holm

Vegansk caesarsallad med avokado och frön

16 ingredienser

Emelie Holms variant på caesarsallad görs med avokado, äpple, spenat och frön. Och dressing - så klart!

Ingredienser

portioner
  • 6 romansalladsblad
  • 1 dl babyspenat
  • 0,5 avokado
  • 0,5 äpple (eller päron)

dressing

  • 1 msk vegansk majonnäs (se nedan)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 krm havssalt

Topping

  • solrosfrön, pumpafrön eller nötter

Vegansk majonnäs

  • 100 g cashewmjöl
  • 25 ml vatten
  • 100 g röd paprika, uppskuren i bitar
  • 50 ml citronsaft
  • 1 msk näringsjäst
  • 1 tsk curry
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 krm havssalt

Gör så här

Caesarsallad

  1. Skär upp romansalladen och spenaten. Skär äpplen i tunna skivor och avokado i små kuber.
  2. Mixa dressingen med salladen och servera med nötter eller frön.

Vegansk majonnäs

  1. Mixa alla ingredienser i en mixer. Tillsätt mer vatten om det behövs.