Västerbottensgalette med kantareller

POPULÄRT
koket.se
Västerbottensgalette med kantareller NY
Foto: TV4
Tareq Taylor Kökets middag
Tareq Taylor Kökets middag

Västerbottensgalette med kantareller

33

13 ingredienser

45 min

Tareq bjuder på en magisk galette med Västerbottensost och kantareller. En riktigt drömmig sensommarlunch!

Ingredienser

portioner

Deg

  • 100 g smör, kallt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 ägg, små (1 i degen och 1 ägg till pensling)
  • 1 msk vatten, kallt

Fyllning

  • 1 burk ricotta
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 300 g kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 10 cm purjolök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar. Blanda mjöl, smör och salt till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Ställ i kylen ca 10 minuter.
  2. Blanda samman ricotta och Västerbottensost. Putsa kantarellerna och stek dem i smör. Smaksätt med salt och peppar. Skala rödlöken och skiva den tunt. Strimla purjolöken.
  3. 
Blanda samman de stekta kantarellerna med röd lök och det vita från purjolöken i en bunke.
  4. Kavla ut degen till en rund platta ca 30 cm i diameter
. Lägg ett lager med ostfyllningen i botten. Bred inte fyllningen hela vägen ut till kanten utan stanna ca 2 centimeter från kanten. Toppa med svamp och lök-blandningen och toppa med det gröna från purjolöken. Vik in kanterna och pensla kanten med ägg.
  5. Grädda i mitten av ugn 200 grader ca 30 minuter.