Vårrullar med dippsås, Zeina Mourtadas recept

8 röster
20 st
20 st

Du behöver

Vårrullar

  • 100 g glasnudlar (1 pkt)
  • 1 liten bit vitkål
  • 2 morötter
  • 120 g färska böngroddar
  • vårrulledeg
  • soja

Kryddning

  • 1 msk fisksås
  • 2 msk söt soja eller 1 msk socker
  • 2 msk ostronsås (gärna vegetabilisk)
  • 1 msk curry

Pensling

  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk vatten

Dippsås

  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 liten bit rödlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 lime
  • Ca 0,5 dl japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk sesamolja
  • 2-3 msk palmsocker (rörsocker eller honung funkar också)
  • 1 liten knippe koriander, finhackad

Gör så här

  1. Börja med att koka upp vatten och lägg nudlarna i det heta vattnet. Låt ligga där i ca 4 minuter, sila av och skölj snabbt i kallt vatten. Klipp nudlarna med en kökssax. Låt de ligga kvar i silen och förbered under tiden grönsakerna.
  2. Riv morot och vitkål och stek sedan i en stekpanna med olja under omrörning. När kålen och moroten har mjuknat lägger du i glasnudlarna och böngroddar. Smaksätt med fisksås, soja, ostronsås. Lägg i sojan försiktigt och smaka dig fram, de är ganska salta i smaken. Gillar du curry så kan du hälla i en gnutta. Rör om allting ordentligt och låt sedan fyllningen svalna innan du fyller vårrullarna.
  3. Lägg en rand fyllning på vårrulledegen och rulla mot mitten, vik in kanterna och rulla vidare. Blanda majsstärkelse med vatten och pensla kanten innan du stänger ihop rullen helt.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek på medelhög värme, ca 3 minuter på varje sida. Låt rinna av på ett papper och servera sedan med sötsur sås eller soja.
  5. Blanda alla ingredienser till dippsåsen och låt stå i kylen en stund innan servering.
2 april 2018

Fler goda recept