Vårrullar fyllda med kantareller och västerbottensost

Vårrullar fyllda med kantareller och västerbottensost
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Vårrullar fyllda med kantareller och västerbottensost

16 ingredienser

30 m

Vårrullar fyllda med kantareller och västerbottensost tillsammans med en fräsch örtdipp är en riktigt lyckad förrätt.

Ingredienser

portioner

Vårrullar

  • ca 350 g kantareller
  • 100 g smör (att steka i)
  • 1 gul lök
  • 100 g smör
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 6 ark vårrulledeg
  • 1 ägg
  • salt
  • peppar
  • frityrolja

Dipp

  • 5 dl olja
  • ca 5 dl färska örter
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk ponzu
  • salt

Gör så här

Vårrullar

  1. Riv kantarellerna och stek bitarna först i en torr stekpanna. Tillsätt sedan smör.
  2. Finhacka löken och smält 100 g smör i en kastrull. Koka sedan löken i smöret tills den är mjuk.
  3. Blanda lök och kantareller i en bunke och smaka av med salt och peppar.
  4. När blandningen har svalnat något så blanda i osten.
  5. Dela vårrulledegen till trekanter och lägg på fyllning. Rulla ihop degbitarna och pensla med ägg för bäst resultat.
  6. Värm oljan till 180 grader och fritera vårrullarna i ca 2 minuter.

Dipp

  1. Mixa och sila oljan tillsammans med örterna.
  2. Vispa äggen med senap och tillsätt sedan oljan och smaka av med ponzu och salt.
  3. Servera dippen till vårrullarna.