Vårrullar fyllda med kantareller och västerbottensost
Vårrullar fyllda med kantareller och västerbottensost
16 ingredienser
30 m
Vårrullar fyllda med kantareller och västerbottensost tillsammans med en fräsch örtdipp är en riktigt lyckad förrätt.
Ingredienser
Vårrullar
- ca 350 g kantareller
- 100 g smör (att steka i)
- 1 gul lök
- 100 g smör
- 2 dl Västerbottensost, riven
- 6 ark vårrulledeg
- 1 ägg
- salt
- peppar
- frityrolja
Dipp
- 5 dl olja
- ca 5 dl färska örter
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk ponzu
- salt
Gör så här
Vårrullar
- Riv kantarellerna och stek bitarna först i en torr stekpanna. Tillsätt sedan smör.
- Finhacka löken och smält 100 g smör i en kastrull. Koka sedan löken i smöret tills den är mjuk.
- Blanda lök och kantareller i en bunke och smaka av med salt och peppar.
- När blandningen har svalnat något så blanda i osten.
- Dela vårrulledegen till trekanter och lägg på fyllning. Rulla ihop degbitarna och pensla med ägg för bäst resultat.
- Värm oljan till 180 grader och fritera vårrullarna i ca 2 minuter.
Dipp
- Mixa och sila oljan tillsammans med örterna.
- Vispa äggen med senap och tillsätt sedan oljan och smaka av med ponzu och salt.
- Servera dippen till vårrullarna.