Varma ostron med riven gurka och tabasco

Varma ostron med riven gurka och tabasco
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Varma ostron med riven gurka och tabasco

5 ingredienser

15 m

Genom att koka ostronen snabbt så får de en helt annan konsistens. Här serverade med riven gurka och grön tabasco.

Ingredienser

portioner
  • 16 ostron
  • 0,5 gurka, riven
  • 2-3 msk olivolja
  • grön tabasco, till smaksättning
  • is, bitar

Gör så här

  1. Riv gurkan grovt. Blanda den med olivoljan.
  2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Gör i ordning ett isbad med kallt vatten och isbitar.
  3. Lägg ner ett par ostron åt gången i kastrullen och ta tiden noga. Ta upp dem efter exakt 90 sekunder och lägg dem direkt i isbadet så att kokningen avstannar.
  4. Öppna ostronen och servera dem toppade med riven gurka och några stänk tabasco.