Mixa smör, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och mixa vidare till fin deg, låt vila i kylen en timme.
Kavla pajdegen tunt och lägg i en smord pajform (ca 25 cm i diameter), tryck ut degen lite med händerna.
Ställ formen i frysen så att degen blir helt fryst
Grädda pajskalet på 175 grader ca 10 minuter.
Fyllning
Ansa och skär purjolöken i grovt. Skär broccolins krona i buketter och lägg stammen åt sidan. Skala, halvera och skär löken i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs purjolök, broccoli, lök och vitlök i smör i en stekpanna. Lägg över i en bunke. Smula ner fetaosten och vänd runt.
Häll blandningen i det förbakade pajskalet.
Äggstanning
Vispa ihop ägg och grädde, smaka av med salt och riv ner lite muskotnöt. Häll smeten över fyllningen i pajskalet, vänd runt lite med sked så att stanning hamnar överallt bland grönsakerna
Grädda i 175 graders ugn ca 40 minuter.
Hyvla broccolistammen på mandolin. Rosta mandeln i torr panna.
Stek hyvlade broccoliskivor, svartkål och spenat hastigt i smöret i en stekpanna. Salta.
Sås
Blanda dill och yoghurt, smaka av med salt.
Servering
Toppa pajen med grönsakerna och mandeln. Bjud med dillyoghurt.