Bönspaghetti med rödbetspesto och höstsallad

4 grymma recept på bön- och linspasta

Goda nyheter alla pasta-lovers! Bön- och linspasta är ett enkelt sätt att få i sig mer grönt utan att du tänker på det. Inte nog med att det är supergott, det höga innehållet av fibrer och protein håller dig dessutom mätt längre. Du måste prova!

Bönpasta görs på bl.a bönor, ärtor eller majs och linspasta på gula, gröna eller röda linser. Det fiffiga med bönpastan är att det finns flera glutenfria varianter medan linspastans innehåll gör den härligt färgglad. Prova att byta ut din vanliga pasta mot något utav dessa två i smyg och se om någon runt middagsbordet märker skillnad!

1. Bönpasta med zucchini och supersnabb tomatsås

Den här tomatsåsen är SÅ enkel att laga och blir oemotståndligt god! Servera den till bönpasta med zucchini och vegobullar för en ännu grönare middag.

2. Bönspaghetti med rödbetspesto och höstsallad

Bönspaghetti med rödbetspesto, kanderade hasselnötter, parmesanost och en krispig sallad med äpple. En riktig höstfavorit om du frågar kocken Frida Ronge!
Sponsrat innehåll

3. Busenkel pasta med oliver och tomatcrème

Busenkel pasta med oliver och tomatcrème-NY
Släng ihop en smarrig linspasta fylld med smaker av tomat, zucchini, parmesan och oliver på endast 15 minuter. Perfekt vardagsmat helt enkelt!
Sponsrat innehåll

4. Toscansk pastasallad

Vego-experten Gustav Johansson har tagit fram en snabb pastasallad med ingredienser som många ofta har hemma. Brödkrutongerna blir knaprigt goda och är ett grymt sätt att ta vara på gammalt och lite torrt bröd.