Bönspaghetti med rödbetspesto och höstsallad

4 röster
50 m
4
Bönspaghetti med rödbetspesto och höstsallad
Foto: Tv4

Bönspaghetti med rödbetspesto, kanderade hasselnötter, parmesanost och en krispig höstsallad med äpple passar perfekt till helgens middag.

Visa mer
50 m
4
4 portioner

Du behöver

Pesto

  • 2 rödbetor, kokta [250 g]
  • 1 dl hasselnötter, skalade
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2 klyfta vitlök
  • 4 msk rapsolja (neutral)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 msk äppelcidervinäger

Kanderade hasselnötter med rosmarin

  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk honung
  • 2 msk hasselnötter
  • flingsalt

Till servering

  • 1 rödbeta, råhyvlad
  • 280 g bönspaghetti
  • körvel (som garnityr)
  • ca 1 cm parmesanost (för att hyvla på salladen)
  • 1 salladshuvud (grön)
  • 1 äpple (svenskt syrligt)
  • 2 msk äppelcidervinäger
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pesto
    Koka rödbetorna mjuka och skär dem i mindre bitar.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna och riv parmesanosten och vitlöken på ett rivjärn.
  3. Lägg de kokta rödbetorna, parmesanost, vitlök och hasselnötter i en matberedare och tillsätt lite av oljan åt gången. Mixa till en pesto och smaksätt med salt, peppar och äppelcidervinäger.
  4. Kanderade hasselnötter med rosmarin
    Skär ner rosmarinen och lägg honungen och rosmarinen i en stekpanna. Låt honungen smälta och bli varm, lägg sedan i nötterna.
  5. Stek på mellanvärme tills nötterna bli gyllenbruna (kanderade) och salta lätt.
  6. Lägg över nötterna på en tallrik och låt svalna. Grovhacka nötterna när de svalnat.
  7. Servering
    Hyvla den råa rödbetan på mandolin och lägg i kallt vatten.
  8. Koka bönspaghettin enligt instruktionerna på paketet.
  9. Häll av vattnet från den råa rödbetan.
  10. Blanda försiktigt pastan med rödbetspeston och toppa med råa rödbetor, körvel och parmesanost.
  11. Skölj salladen, ringla vinäger över, hyvla på parmesanost och äpplet. Toppa med nötterna.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...