Vaniljcheesecake med hjortron

Vaniljcheesecake med hjortron
Foto: TV4

Vaniljcheesecake med hjortron

54

2 steg att laga

8 ingredienser

30 m + 5 h

Klassisk fryst vaniljcheesecake serverad med hjortron. Fantastisk god efterrätt med skogens guld!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g färskost
  • 3 äggvitor
  • 10-15 digestivekex

Servering

  • hjortron [ca 6-8 per person]

Gör så här

  1. Använd tre skålar. Vispa ihop grädden och vaniljsockret i en. Vispa ihop äggulor, socker och färskost i den andra. Vispa äggvitorna till ett skum i den tredje skålen. Blanda sedan ihop alltihop.
  2. Smula digestivekexen i botten på en form (t.ex. en pajform). Häll i smeten och smula över digestivekex. Ställ in i frysen ca 5 timmar. Servera med hjortron.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer