Våffla på basilika serveras med grillad tonfisk
Våffla på basilika serveras med grillad tonfisk
18 ingredienser
40 m
Vad är väl godare än nygräddade våfflor? Dessa våfflorna är smaksatta med basilika och serveras med en krämig parmesankräm och grillad tonfisk. Riktigt matiga våfflor med underbara smaker som passar perfekt som brunch, lunch eller som tapasrätt.
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl vatten, kallt
- 3 dl vispgrädde
- 1 kruka färsk basilika
- 1 msk margarin
Basilika- och parmesankräm
- 1 färsk basilika
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 300 g crème fraîche
- 0,5 citron, fint rivet skal
- 50 g parmesanost, riven
- salt
- svartpeppar, nymalen
Topping
- 400 g tonfisk
- 2 limefrukter, saften
- 2 msk olivolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Vispa ihop mjölet och vattnet till en jämn smet. Vispa grädden tjock. Blanda sedan ner i mjölsmeten.
- Hacka basilikan och blanda i våffelsmeten. Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite smör/margarin. Häll i en knapp deciliter smet och grädda gyllenbruna våfflor.
Basilika- och parmesankräm
- Mixa basilikan och vitlöken med olivoljan med en stavmixer. Blanda ner resten av ingredienserna (förutom parmesanosten) tills den är klumpfri. Tillsätt sedan parmesanosten och smaka av med salt och svartpeppar. Häll upp i en skål och kyl tills den ska avnjutas.
Topping
- Skölj tonfiskskivorna med vatten och torka av dem med hushållspapper. Blanda limejuice, olivolja, salt och peppar i en liten skål. Pensla fisken med blandningen.
- Låt en grill eller grillpanna (alt. stek i panna) bli riktigt varm och pensla gallret med matolja.
- Grilla fisken i 1-2 minuter på varje sida. Tonfiskskivorna ska få en fin, tunn grillyta och vara rosa i inuti. Skär fisken i tunna skivor och toppa våfflan tillsammans med krämen.