Våffelhjärtan med rensteksröra och rom

0 röster
4
Våffelhjärtan med rensteksröra och rom
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

Våfflor

  • 100 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 1 tsk smör

Fyllning:

  • 150 g rökt renstek
  • 50 g ishavsrom
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk färsk pepparrot, riven

Till garnering

  • salladsmix
  • dill

Gör så här

  1. Våfflor: Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i hälften av mjölken. Rör ner mjölet, lite i taget och rör till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Låt smeten jäsa i rumstemperatur i 30 minuter. Smält 50 g smör och låt det svalna. Blanda ner det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med smör och grädda en våffla. Beräkna 3/4 dl smet till en våffla. Du behöver inte smörja järnet mellan de övriga våfflorna.
  2. Rensteksröra: Vispa grädden och tillsätt pepparrot. Strimla rensteken fint och rör ner den. Rör ner 40 g ishavsrom och spar resten till garnering.
  3. Skölj salladen och tärna paprikan. Byt våfflorna i hjärtan. Fyll våfflan med pepparrotsgrädden och renstek. Toppa med lite ishavsrom. Garnera med sallatsblad och dill.
26 januari 2009