Blåbärspaj med vaniljgräddfil
Blåbärspaj med vaniljgräddfil
11 ingredienser
Per Morberg bjuder på en fantastiskt god blåbärspaj. Serveras med fördel med vaniljgräddfil.
Per lagade även
Ingredienser
- 1 l blåbär
- 2 dl socker (råsocker)
- 2 msk potatismjöl
Smördeg:
- 200 g vetemjöl
- 100 g smör
- 2 msk strösocker
- 2 msk vatten
Vaniljgräddfil:
- 3 dl gräddfil
- 0,5 citron
- 2 msk rörsocker
- 2 msk vaniljsocker (med prickar i)
Gör så här
- Knåda ihop smör, mjöl och socker i en bunke eller kör i mixer.
- Tillsätt lite vatten tills degen blir smidig.
- Tryck ut degen i en pajform och låt sedan vila i kylen 1 timme. Häll i blåbären.
- Blanda socker och potatismjöl och strö över blåbären.
- Grädda i 180 grader i 30 minuter. Servera med en klick vaniljgräddfil.
- Vaniljgräddfil:
- Riv skalet på citronen och blanda ner i gräddfilen.
- Smaka av med sockret och vaniljsockret.