Ungsstekt pumpa med za´atar och syrlig yoghurt

1 röst
55 m
4-6
Ungsstekt pumpa med za´atar och syrlig yoghurt
Foto: Markiz Tainton

Ugnsrostad butternutpumpa kryddad med za'atar. Serverad med en syrlig yoghurtsås med mynta och koriander. Fantastiskt gott att servera som tillbehör på grillkvällen eller som del av en buffé.

Visa mer
55 m
4-6

Du behöver

Pumpa

  • 2 stora butternutpumpor
  • 4 msk za'atar
  • 3 msk olivolja
  • havssalt och svartpeppar

Yoghurtsås

  • 200 g grekisk yoghurt
  • 1 knippe färsk mynta
  • 2 tsk sumak
  • 1 msk mald koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, riven skal och saft
  • svartpeppar

Servering

  • bladpersilja
  • 2 tsk nigellafrön
  • 1 chili, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 240 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Klyv pumpan och skrapa loss kärnorna med en sked. Skala och dela sedan pumpan i stora bitar.
  3. Rör ihop en marinad av Za'atar och olja och gnid in pumpabitarna så att det blir täckta ordentligt. Lägg pumpan på plåten och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i 40-45 minuter eller tills pumpan börjar svartna i kanterna.
  4. Blanda samtliga ingredienser för yoghurtsåsen. Låt vila i kylen tills det är dags att servera.
  5. Lägg upp den rostade pumpan på ett serveringsfat. Klicka över yoghurt och toppa med hackad persilja, nigellafrön och chili.
30 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept