Ugnsbakad kycklingfilé med grönsaker
Ugnsbakad kycklingfilé med grönsaker
20 ingredienser
Ugnsbakad kycklingfilé fylld med buffelmozarella serveras med paprikamarinerade grönsaker. Receptet kommer från boken 6 kilo på 6 veckor.
Läs mer om boken
.
Ingredienser
Kyckling
- 4 kycklingfiléer
- 300 g buffelmozzarella
- 100 g körsbärstomater
- 0,5 dl färsk basilika, hackad
- 4 tsk ajvar relish
- 8 skivor salami
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Marinerade grönsaker
- 2 paprikor, rostade på burk
- 1 klyfta vitlök
- 2 kvistar färsk bladpersilja
- 1,5 dl olivolja
- 0,5 dl balsamvinäger
- 2 l champinjoner
- 225 g kronärtskockshjärtan, på burk
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 150 g svarta oliver, kärnfria
- salt (efter smak)
- svartpeppar (efter smak)
Gör så här
Grönsaker
- Börja med grönsakerna.
- Mixa paprika, vitlök och persilja.
- Tillsätt olja och balsamvinäger och mixa till en jämn dressing.
- Smaka av med salt och peppar.
- Skär champinjonerna i mindre bitar och lägg i en stor skål.
- Skölj kronärtskockorna och blanda med champinjonerna.
- Skär paprikorna i mindre bitar.
- Hetta upp en stekpanna med olja och bryn paprikan i några minuter.
- Låt svalna och blanda med svampen.
- Häll av oliverna och blanda med grönsakerna.
- Tillsätt dressingen och rör ihop ordentligt.
- Ställ kallt i kylskåp och låt marinera i ca 1 timme.
- Servera tillsammans med kycklingfiléerna.
Kyckling
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skär ett snitt längs med kycklingfiléerna.
- Skär mozzarellan i skivor och dela tomaterna.
- Fyll filéerna med mozzarella, tomater och basilika.
- Lägg kycklingfiléerna tätt i en ugnsfast form.
- Bred över ajvar relish och lägg på salamiskivor.
- Krydda med salt och peppar.
- Ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 20 minuter.