Pyttipanna

Pyttipanna
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträtt
Ulrika Davidsson porträtt

Pyttipanna

22

10 ingredienser

En klassisk pyttipanna. Nyttig och bra mat!

Ingredienser

portioner4
  • 12 potatisar, kokta kalla, av fast sort
  • 200 g lövbiff (eller ryggbiff)
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 1 förp bacon
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Tillbehör

  • ägg, stekta
  • inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i tärningar.
  2. Skär köttet och sidfläsket i tärningar.
  3. Strimla baconen.
  4. Skala och finhacka löken.
  5. Hetta upp en stekpanna med 2 matskedar smör och bryn kött, fläsk, bacon och lök i några minuter.
  6. Sänk värmen och tillsätt potatistärningarna och en klick smör till.
  7. Salta och peppra efter smak.
  8. Strö på hackad bladpersilja.
  9. Servera med stekta ägg och rödbetor.