Fetafylld laxfilé med granatäpple

43 röster
4
Fetafylld laxfilé med granatäpple
Foto: Malte Danielsson
4
4 portioner

Du behöver

lax

  • 4 laxfiléer (à 175 g)
  • 1 förp fetaost, tärningar
  • salt (efter smak)
  • rosépeppar (efter smak)

sallad

  • 1 grapefrukt
  • 50 g salladsmix
  • 1 dl oliver, blandade
  • 0,5 dl granatäpple

Gör så här

  1. Lax
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
  3. Strö över lite salt och rosépeppar.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
  5. Sallad
    Skär grapefrukten med skalet på i skivor.
  6. Blanda sallad, oliver och grapefruktskivor och fördela över fyra tallrikar.
  7. Lägg upp laxfiléerna på salladsbädden.
  8. Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.
10 januari 2011