Fetafylld laxfilé med granatäpple

Fetafylld laxfilé med granatäpple
Foto: Malte Danielsson
4

Du behöver

Lax

  • 4 st laxfiléer à 175 g
  • 1 burk fetaosttärningar
  • Salt, efter smak
  • Rosépeppar, efter smak

Sallad

  • 1 st grapefrukt
  • 50 g sallad, blandad
  • 1 dl oliver, blandade
  • 0,5 dl granatäpple

Gör så här

  1. Lax
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
  3. Strö över lite salt och rosépeppar.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
  5. Sallad
    Skär grapefrukten med skalet på i skivor.
  6. Blanda sallad, oliver och grapefruktskivor och fördela över fyra tallrikar.
  7. Lägg upp laxfiléerna på salladsbädden.
  8. Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.
Kommentera receptet

Fler goda recept