Fetafylld laxfilé med granatäpple

41 röster
4
Fetafylld laxfilé med granatäpple
Foto: Malte Danielsson

Snabblagad fetafylld laxfilé som serveras på en sallad och toppas med granatäpplen. Receptet kommer från boken 6 kilo på 6 veckor.

Läs mer om boken

6 kilo på 6 veckor

.

Visa mer
4

Du behöver

Lax

  • 4 laxfiléer à 175 g
  • 1 förp fetaosttärningar
  • Salt, efter smak
  • Rosépeppar, efter smak

Sallad

  • 1 grapefrukt
  • 50 g sallad, blandad
  • 1 dl oliver, blandade
  • 0,5 dl granatäpple

Gör så här

  1. Lax
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
  3. Strö över lite salt och rosépeppar.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
  5. Sallad
    Skär grapefrukten med skalet på i skivor.
  6. Blanda sallad, oliver och grapefruktskivor och fördela över fyra tallrikar.
  7. Lägg upp laxfiléerna på salladsbädden.
  8. Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.
10 januari 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept