Fetafylld laxfilé med granatäpple

42 röster
4
Fetafylld laxfilé med granatäpple
Foto: Malte Danielsson

Snabblagad fetafylld laxfilé som serveras på en sallad och toppas med granatäpplen. Receptet kommer från boken 6 kilo på 6 veckor.

Läs mer om boken

6 kilo på 6 veckor

.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

lax

  • 4 laxfiléer (à 175 g)
  • 1 förp fetaost, tärningar
  • salt (efter smak)
  • rosépeppar (efter smak)

sallad

  • 1 grapefrukt
  • 50 g salladsmix
  • 1 dl oliver, blandade
  • 0,5 dl granatäpple
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lax
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär ett snitt längs med varje laxfilé och fördela fetaosten i laxfiléerna.
  3. Strö över lite salt och rosépeppar.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form och ugnsbaka i ca 15 minuter.
  5. Sallad
    Skär grapefrukten med skalet på i skivor.
  6. Blanda sallad, oliver och grapefruktskivor och fördela över fyra tallrikar.
  7. Lägg upp laxfiléerna på salladsbädden.
  8. Kärna ur granatäpplet och toppa med granatäpplekärnorna.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...