Lök- och kålgratäng

Ulrika Davidsson porträtt

Lök- och kålgratäng

10 ingredienser

Istället för Janssons frestelse gör Ulrika Davidsson en lök- och kålgratäng till sitt julbord.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 3 dl vitkål, strimlad
  • 2 grönkål, blad
  • 1 msk smör
  • 2 msk senap
  • 2 dl grädde
  • salt (efter smak)
  • vitpeppar (efter smak)
  • 0,5 dl hasselnötter, hackade, eller sesamfrön

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva löken fint.
  3. Strimla grönkålen.
  4. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök i någon minut.
  5. Tillsätt vitkål, grönkål, senap och grädde.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Häll blandningen i en smord form.
  8. Häll på lite hackade hasselnötter eller sesamfrön och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.