Citronpannacotta med granatäpple

Citronpannacotta med granatäpple
Foto: Malte Danielsson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson
Ulrika Davidsson porträttOla Lauritzson

Citronpannacotta med granatäpple

Av: Ulrika Davidsson, Ola Lauritzson

Från: GI Gourmet

7 ingredienser

En syrlig efterrätt med citron- och vaniljsmak. /Ulrika & Ola

Ingredienser

portioner
  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • 1 citron, rivet skal
  • 0,5 citron, saften
  • 2 tsk florsocker
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
  2. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
  3. Koka upp grädden med vaniljstången och fröna.
  4. Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker.
  5. Lägg i gelatinbladen och blanda om.
  6. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i fyra glas.
  7. Ställ kallt i minst 2 timmar.
  8. Gröp ur fröna från granatäpplet.

Vid servering

  1. Fördela granatäppelkärnorna över pannacottan.