Grillat kycklingbröst med vildrissallad

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Grillat kycklingbröst med vildrissallad
17 ingredienser
Här får en grillad kyckling göra sällskap med en sallad på vildris och en krämig dressing.
Ingredienser
- 4 kycklingbröst
- 2 dl okokt vildris
- 2 apelsiner
- 2 msk russin
- 1 rött äpple
- 0,5 rödlök
- salt
- peppar
dressing:
- 1 dl apelsinjuice
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk malen kanel
- 2 msk honung (eller socker)
- 0,5 dl olja
- salt
- peppar
Gör så här
- Koka riset mjukt. Gör dressingen under tiden som riset kokar.
- Dressing:
- Blanda allt i en mixer och mixa tills den är jämn och fin och smakar gott.
- Filea apelsinerna, strimla äpplet och rödlöken.
- Blanda riset med hälften av dressingen när det fortfarande är varmt.
- Låt stå och dra tills det svalnat. Blanda i apelsinklyftor, äppelstrimlor, rödlök och russin.
- Smaksätt med mera salt och peppar.
- Salta och peppra kycklingbrösten och grilla eller stek dem klara.
- Skiva upp kycklingbrösten och servera med vildrissalladen.
- Slå resten av dressingen över kycklingen.