Hönsburgare

POPULÄRT
koket.se
Hönsburgare
Foto: TV4

Hönsburgare

Av: Ulrika Brydling

Från: Mitt kök

24 ingredienser

25 min

Höns används alldeles för lite i det svenska köket. Testa att göra en burgare på hönsfärs, du kommer inte att bli besviken!

Se Ulrika Brydling laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Hönsburgare

  • 600 g hönsfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, riven
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1-1,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymald

Tillbehör

  • 4 skivor ost
  • 4 klyftor isbergssallad (båtar)
  • 4 körsbärstomater
  • 4 skivor gul lök, tunt skuren
  • 4 kvistar basilika
  • 4 bitar gurka (stavar)
  • 4 hamburgerbröd
  • senap
  • ketchup
  • barbequesås

coleslaw

  • 200 g kålhuvud
  • 1 morot, skalad
  • 1 rödlök, skalad och fin strimlad
  • 1 äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar, malen

Gör så här

Burgare

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke. Gör ett stekprov, smaka av och forma till biffar. Grilla och lägg på ost!

Coleslaw

  1. Strimla kål på mandolin. Riv morot. Strö lite salt över, knåda igenom kål och morot så de blir lite mjuka och krama ur vätskan.
  2. Blanda med lök och rivet urkramat äpple. Tillsätt majonäs samt senap och blanda allt till en
  3. tjock coleslaw.
  4. Sätt ihop burgarna och servera med coleslaw.