Ugnsgratinerad kyckling med chimichurri och mozzarella

Ugnsgratinerad kyckling med chimichurri och mozzarella
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK 2025
Tom Sjöstedt SMK 2025

Ugnsgratinerad kyckling med chimichurri och mozzarella

19 ingredienser

40 m

Kyckling, potatis, tomater och mozzarella får gratineras tillsammans på samma plåt. Serveras med en het och god chimichurri!

logo
Tom Sjöstedt SMK 2025

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 600 g liten potatis
  • 600 g urbenat kycklinglår
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g röda romantica tomater
  • 300 g mozzarellaost

Chimichurri

  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe färsk oregano
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 grön paprika, urkärnad
  • 1 grön chilifrukt, urkärnad och hackad
  • 2 msk chiliflakes
  • 2 msk flingsalt
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen i mindre bitar. Blanda kyckling och potatis på en plåt med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 30 minuter.
  3. Skiva tomaterna och mozzarellan. När det är 5-7 minuter kvar så tillsätt tomat och mozzarellan på kycklingplåten och sätt på grillelementet.
  4. Pulsa örter, vitlök med paprika och chili snabbt i mixern. Blanda sedan i övriga ingredienser till chimichurrin. Smaka av med med salt och svartpeppar.
  5. Häll på chimichurrin över plåten vid servering.