Ugnsbakad torsk i krämig saffran- och kokossås
Ugnsbakad torsk i krämig saffran- och kokossås
22 ingredienser
40 min
Ett enkelt recept där du gör en god sås som slås över torsk och sedan tillagas allt i ugnen. Till den krämiga fisken smakar det gott med en krispig sallad på hyvlad morot i sötsyrlig mango chutney-dressing.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
- 700 g torskrygg
- 50 g smör
- 3 schalottenlökar, hackade
- 4 klyftor vitlök, finhackade
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- 1 msk curry
- 1 msk garam masala
- 0,5 g saffran
- 1 förp kokosgrädde (à 400 g)
- 0,5 limefrukt, pressad saft
- 75 g mandelsplitter
- salt
- svartpeppar, nymalen
Morotssallad
- 3 morötter
- 1 kruka färsk koriander
- 3 msk neutral matolja
- 1 klyfta vitlök, riven
- 1 msk mango chutney
- 1 limefrukt
Till servering
- limefrukt
- basmatiris, nykokt
- färsk koriander
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Stek schalottenlök, vitlök och ingefära i smöret tills allt är mjukt och lite brynt. Häll på curry, garam masala och saffran, rör om. Låt steka med i 1 minut, häll sedan i kokosgrädde och rör om. Dra av från värmen och smaka upp med limesaft.
- Lägg torskryggen i en ugnsform. Häll över såsen. Strö över mandeln. Tillaga i ugnen 10-12 minuter.
- Hyvla morötter med potatisskalare till långa strimlor och grovhacka koriander. Lägg upp på ett fat.
- Blanda olja, vitlök, mango chutney och pressa i lime, smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.
- Ta ut fisken ur ugnen och strö på lite koriander. Servera med basmatiris och morotssalladen samt extra klyftor lime.