Ugnsbakad torsk i krämig saffran- och kokossås

POPULÄRT
koket.se
Ugnsbakad torsk i krämig saffran- och kokossås
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Ugnsbakad torsk i krämig saffran- och kokossås

22 ingredienser

40 min

Ett enkelt recept där du gör en god sås som slås över torsk och sedan tillagas allt i ugnen. Till den krämiga fisken smakar det gott med en krispig sallad på hyvlad morot i sötsyrlig mango chutney-dressing.

WW ViktVäktarna

Se Jennie Walldén laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 700 g torskrygg
  • 50 g smör
  • 3 schalottenlökar, hackade
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 0,5 g saffran
  • 1 förp kokosgrädde (à 400 g)
  • 0,5 limefrukt, pressad saft
  • 75 g mandelsplitter
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Morotssallad

  • 3 morötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3 msk neutral matolja
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk mango chutney
  • 1 limefrukt

Till servering

  • limefrukt
  • basmatiris, nykokt
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek schalottenlök, vitlök och ingefära i smöret tills allt är mjukt och lite brynt. Häll på curry, garam masala och saffran, rör om. Låt steka med i 1 minut, häll sedan i kokosgrädde och rör om. Dra av från värmen och smaka upp med limesaft.
  3. Lägg torskryggen i en ugnsform. Häll över såsen. Strö över mandeln. Tillaga i ugnen 10-12 minuter.
  4. Hyvla morötter med potatisskalare till långa strimlor och grovhacka koriander. Lägg upp på ett fat.
  5. Blanda olja, vitlök, mango chutney och pressa i lime, smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.
  6. Ta ut fisken ur ugnen och strö på lite koriander. Servera med basmatiris och morotssalladen samt extra klyftor lime.