Ett enkelt recept där du gör en god sås som slås över torsk och sedan tillagas allt i ugnen. Till den krämiga fisken smakar det gott med en krispig sallad på hyvlad morot i sötsyrlig mango chutney-dressing.
Stek schalottenlök, vitlök och ingefära i smöret tills allt är mjukt och lite brynt. Häll på curry, garam masala och saffran, rör om. Låt steka med i 1 minut, häll sedan i kokosgrädde och rör om. Dra av från värmen och smaka upp med limesaft.
Lägg torskryggen i en ugnsform. Häll över såsen. Strö över mandeln. Tillaga i ugnen 10-12 minuter.
Hyvla morötter med potatisskalare till långa strimlor och grovhacka koriander. Lägg upp på ett fat.
Blanda olja, vitlök, mango chutney och pressa i lime, smaka av med salt och svartpeppar. Ringla dressingen över salladen.
Ta ut fisken ur ugnen och strö på lite koriander. Servera med basmatiris och morotssalladen samt extra klyftor lime.