Ugnsbakad sparris med fetaost och rostbiff

Foto: TV4
Ugnsbakad sparris med fetaost och rostbiff
13 ingredienser
1 h 45 m
Sparris och fetaost gratineras i ugn och serveras med skivad rostbiff och hembakat fröknäcke.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 500 g sparris
- 2 msk smör/rapsolja
- 150 g fetaost
- 1-1,5 förp mandelspån
- 120 g rostbiff
knäckebröd
- 2 dl majsmjöl
- 0,5 dl linfrön
- 0,5 dl sesamfrön
- 0,75 dl solroskärnor
- 0,25 dl pumpakärnor
- 0,5 dl olivolja
- 2,5 dl vatten, kokande
- flingsalt, att strö över
Gör så här
Knäckebröd
- Sätt på ugnen på 150 grader.
- Koka upp vattnet. Blanda samman mjölet och fröerna. Häll på oljan. Häll det kokande vattnet över mjölblandningen och blanda till en smidig deg.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen på det med ett till bakplåtspapper över.
- Försök att göra det så tunt som möjligt men akta så det inte går sönder. Strö över flingsalt.
- Grädda 1 timme i 150 grader, låt det svalna.
Sparris
- Höj värmen på ugnen till 250 grader.
- Börja med att bryta bort den träiga biten av sparrisen och kasta. Lägg sen sparrisen i en ugnssäker form, häll över smör och rapsolja. Smula över osten och strö över mandelspån. Gratinera högt uppe i ugnen i ca 7 min.
- Rulla ihop två stycken sparris tillsammans med rostbiffen, knäck av en bit knäckebröd och lägg vid sidan om. Klart att servera.