Ugnsbakad sej med fransk tartarsås

Erik Videgård KK 2024

Ugnsbakad sej med fransk tartarsås

14 ingredienser

30 min

Erik Videgård gästar Nyhetsmorgon och visar bland annat hur du tillagar en riktigt enkel fiskrätt! Det blir ugnsbakad sej med fransk tartarsås.

Ingredienser

portioner

Ugnsbakad sej

  • 600 g sejrygg
  • malen spiskummin
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Fransk tartarsås

  • 200 g majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 0,5 dl blandade örter (dragon, persilja och gräslök)
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk grönsaker, picklade
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Servering

  • pommes frites

Gör så här

Ugnsbakad sej

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Torka av och portionera fisken.
  3. Gnid in fisken med olivolja och kryddorna.
  4. Lägg fisken på ett bakplåtspapper och baka i ugnen till en innertemperatur på 50 grader, ca 10-15 minuter.

Fransk tartarsås

  1. Blanda samtliga ingredienser till såsen.
  2. Smaka av och justera med eventuellt mer citronsaft, salt och peppar.

Servering

  1. Servera sejen med tartarsås och pommes frites.