I samarbete med Abba

Ugnsbakad sej i dillsås med pepparrotsmos

7 röster
30 m
4
Ugnsbakad sej i dillsås med pepparrotsmos
Foto: Köket

Enkelt och snabb middag med sej i färdig dillsås, potatismos med pepparrot och smörstekta sockerärtor!

Tips! Det går att byta ut sejen mot torsk eller kolja.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

Pepparrotsmos

  • 800 g potatis, mjölig
  • 1 dl pepparrot, riven
  • 1,5-2 dl mjölk
  • en stor klick smör
  • salt

Sej i dillsås

  • 600 g sejfilé
  • 1 förp Abba Middagsklart Dillsås

Sockerärtor

  • 150 g sockerärtor
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg upp sejen i en ugnsfast form och slå över dillsåsen. Tillaga i ugnen i 25-30 minuter.
  3. Mosa potatisen med en potatisstöt. Rör ner mjölken och smöret. Smaksätt med pepparrot och salt.
  4. Smörstek sockerärtorna.
  5. Servera den sejen i den krämiga dillsåsen med potatismoset och sockerärtorna.
29 augusti 2017

Laddar fler recept