Ugnsbakad laxsida med grön sås

40 m
6 - 8
Ugnsbakad laxsida med grön sås
Foto: TV4
40 m
6 - 8

Du behöver

  • ca 1 kg laxsida, hel
  • salt och svartpeppar

Sås:

  • 3 schalottenlök, finhackade
  • 3 dl vitt vin, torrt
  • 4-6 korn vitpeppar, krossade
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • lite pressad citron
  • 200 g smör, mjukt
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Krydda fisken med salt och peppar. Lägg i ugnsform. Smöra ett bakpapper och lägg tätt med den smörade sidan över fisken. Stek fisken klar mitt i ugnen 25-30 min.
  2. Stek löken blank med 1 msk av smöret i en kastrull. Tillsätt vin, peppar, smulad buljong och lite citron. Koka ihop till hälften.
  3. Ta såsen av värmen och vispa ner smöret i små klickar. Rör ner örterna, smaka av och slå såsen över fisken när den svalnat något. Garnera med dill och servera med kokt potatis.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept