Ugnsbakad lax med fetaost, serveras med varm potatissallad

Ugnsbakad lax med fetaost, serveras med varm potatissallad
Foto: TV4

Ugnsbakad lax med fetaost, serveras med varm potatissallad

Av: Niklas - STHLM

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

40m

Ugnsbakad lax, toppad med krämig fetaost, serveras med en varm potatissallad med basilikadressing. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

lax

  • 4 fryst lax, filéer (eller färska)
  • 15 g fetaost
  • olivolja
  • citronpeppar

Varm potatissallad

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 3-4 msk färsk gräslök, hackad
  • 2 knippen rädisa, finskivade
  • 1 purjolök, liten, finskivad

dressing

  • 3,5 dl olivolja
  • 3,5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • 3-4 tsk dijonsenap
  • 10-15 blad färsk basilika, strimlade

Gör så här

Ugnsbakad lax

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Olja in en ugnsfast form.
  3. Peppra laxfiléerna med citronpeppar på båda sidorna och lägg dem i formen. Smula sönder fetaosten och strö över.
  4. Ställ in formen i ugnen i cirka 10-15 minuter. Kolla gärna laxen under tiden med en sticka så känner man när den är klar.

Potatissallad

  1. Koka potatisen.
  2. Dela den nykokta potatisen i mindre bitar, när den är så varm som möjligt, och blanda med gräslöken, rädisorna och purjolöken i en salladsskål.
  3. Blanda alla ingredienser till dressingen och slå den över salladen och vänd runt.

Servering

  1. Ta ut laxen ur ugnen och lägg upp på tallrikar, servera med den varma potatissalladen.