Ugnsbakad lax med fetaost, serveras med varm potatissallad

Ugnsbakad lax med fetaost, serveras med varm potatissallad
Foto: TV4

Ugnsbakad lax med fetaost, serveras med varm potatissallad

17

7 steg att laga

15 ingredienser

40m

Ugnsbakad lax, toppad med krämig fetaost, serveras med en varm potatissallad med basilikadressing. 

Ingredienser

portioner4 portioner

lax

  • 4 fryst lax, filéer (eller färska)
  • 15 g fetaost
  • olivolja
  • citronpeppar

Varm potatissallad

  • 1,5 kg färskpotatis
  • 3-4 msk färsk gräslök, hackad
  • 2 knippe rädisa, finskivade
  • 1 purjolök, liten, finskivad

dressing

  • 3,5 dl olivolja
  • 3,5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 krm salt
  • svartpeppar
  • 3-4 tsk dijonsenap
  • 10-15 blad färsk basilika, strimlade

Gör så här

  1. Ugnsbakad lax
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Olja in en ugnsfast form.
  3. Peppra laxfiléerna med citronpeppar på båda sidorna och lägg dem i formen. Smula sönder fetaosten och strö över.   Ställ in formen i ugnen i cirka 10-15 minuter. Kolla gärna laxen under tiden med en sticka så känner man när den är klar.
  4. Potatissallad
    Koka potatisen.
  5. Dela den nykokta potatisen i mindre bitar, när den är så varm som möjligt, och blanda med gräslöken, rädisorna och purjolöken i en salladsskål.
  6. Blanda alla ingredienser till dressingen och slå den över salladen och vänd runt.
  7. Servering
    Ta ut laxen ur ugnen och lägg upp på tallrikar, servera med den varma potatissalladen.