• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ugnsbakad falukorv med tomat, zucchini och rostad klyftpotatis

Ugnsbakad falukorv med tomat, zucchini och rostad klyftpotatis
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Ugnsbakad falukorv med tomat, zucchini och rostad klyftpotatis

4 steg att laga

17 ingredienser

En lyxigare variant av klassikern falukorv i ugn - här varvas den med zucchini, tomat, citronskal, dijon och grädde. Toppa med nyriven parmesan och servera med klyftpotatis. Ugnen gör hela jobbet åt dig i denna rätt, smidigt och smart!

Ingredienser

Ugnsbakad falukorv

  • 400 g zucchini, skivad
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 knippe timjan
  • 1 citron, skalet
  • 600 g falukorv, skivad
  • 4 tomater, skivade
  • 1 gul lök, skalad och tunt skivad
  • 2 dl grädde
  • 100 g parmesanost, nyriven
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Rostad klyftpotatis

  • 600 g fast potatis
  • salt
  • olivolja
  • 1 salladslök, tunt skuren

Garnering

  • körvel plockad

Gör så här

  1. Dela potatisen i klyftor. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader varmluft i ca 25 minuter. Blanda upp med tunt skivad salladslök vid servering.
  2. Blanda zucchinin med dijonsenap, citron och repad timjan ordentligt. Salta.
  3. Varva korv, tomat, zucchini och lök i en ugnsform. Ringla över lite olivolja samt svartpeppar. Slå i grädden och gratinera i ugnen på 225 grader varmluft, ca 25 minuter.
  4. Riv parmesan över falukorven och garnera med körvel vid servering.