Ugnsbakad falukorv med tomat, zucchini och rostad klyftpotatis
Ugnsbakad falukorv med tomat, zucchini och rostad klyftpotatis
17 ingredienser
En lyxigare variant av klassikern falukorv i ugn - här varvas den med zucchini, tomat, citronskal, dijon och grädde. Toppa med nyriven parmesan och servera med klyftpotatis. Ugnen gör hela jobbet åt dig i denna rätt, smidigt och smart!
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Ugnsbakad falukorv
- 400 g zucchini, skivad
- 2 msk dijonsenap
- 1 knippe timjan
- 1 citron, skalet
- 600 g falukorv, skivad
- 4 tomater, skivade
- 1 gul lök, skalad och tunt skivad
- 2 dl grädde
- 100 g parmesanost, nyriven
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Rostad klyftpotatis
- 600 g fast potatis
- salt
- olivolja
- 1 salladslök, tunt skuren
Garnering
- körvel plockad
Gör så här
- Dela potatisen i klyftor. Blanda med salt och olivolja. Rosta i ugnen på 225 grader varmluft i ca 25 minuter. Blanda upp med tunt skivad salladslök vid servering.
- Blanda zucchinin med dijonsenap, citron och repad timjan ordentligt. Salta.
- Varva korv, tomat, zucchini och lök i en ugnsform. Ringla över lite olivolja samt svartpeppar. Slå i grädden och gratinera i ugnen på 225 grader varmluft, ca 25 minuter.
- Riv parmesan över falukorven och garnera med körvel vid servering.