Tsatsiki - Maro Papadopoulou recept

3 röster
1 h
4-6
Tsatsiki - Maro Papadopolous recept
Foto: Ulrika Pousette

Tsatsiki serveras ofta i både Grekland och på Cypern, där kommer de ut på bordet direkt och finns sen där hela måltiden. Många väljer att doppa sitt bröd i den vita dipsåsen baserad på yoghurt, vitlök och gurka.

Recept från boken Vår smakresa - Genom Grekland och Cypern av Maro och Frixos Papadopoulou.


Visa mer
1 h
4-6

Du behöver

  • 500 g yoghurt
  • 0,5 gurka, riven och avrunnen
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Garnering

  • torkad mynta
  • 2-3 oliver

Gör så här

  1. Lägg yoghurten i en skål.
  2. Skala gurka på längden så att den blir randig. Riv den sedan grovt på ett rivjärn och krama ut vätskan.
  3. Blanda ner vitlök, vitvinsvinäger, olivolja och salt och rör väl. Rör ner detta i yoghurten, blanda väl och kyl före servering.
  4. Strö över mynta och toppa med några oliver.
4 augusti 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept