Tryfferad tartar

koket.se
Tryfferad tartar
Foto: Tv4
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Tryfferad tartar

20 ingredienser

30 m

Här har vi en riktigt festlig rätt i form av tryfferad rentartar med tryffelmajonnäs och löjrom.

Se Norbert Lang laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner
  • 200 g innanlår (av ren)
  • olja (nötolja)
  • 10-15 g färsk tryffel, finriven
  • korianderblad, rostade och mortlade
  • vitpeppar, nymalen
  • salt

Tryffelmajonnäs

  • 1 ägg
  • 1 tsk senap (fransk)
  • 1-2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 10-15 g färsk tryffel, riven
  • 1 msk olja (nötolja)
  • salt
  • vitpeppar, nymalen
  • messmör
  • vodka

Servering

  • löjrom
  • salladsblad (späda)
  • brödkrutonger
  • lingon (vattulingo)

Gör så här

  1. Skär köttet små jämna tärningar.
  2. Blanda köttbitarna med lite nötolja och riven tryffel. Smaksätt med koriander, vitpeppar och salt.

Tryffelmajonnäs

  1. Vispa ihop ägg med senap och vinäger.
  2. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle under fortsatt mixning.
  3. Blanda ner tryffel och nötolja. Smaka av med salt, peppar, messmör och vodka.

Servering

  1. Servera tartaren på tryffelmajonnäsen och toppa med löjrom, späda blad, brödkrutonger och vattulingon.