Tryfferad lins- och svamp pastej

Tryfferad lins- och svamp pastej

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

En riktigt enkel vegansk pastej till julbordet gjord av linser, lök och svamp. Smaksätt med tryffel så får du det lyxigaste tillbehöret inför julen.

Ingredienser

  • 1 dl gröna linser
  • 1 gul lök, hackad
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl linsspad
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk tryffelsalt
  • 10 g färsk mejram, hackad
  • 1 kungsmusseron (eller annan stekt och tärnad svamp)
  • svartpeppar
  • olivolja, till stekning

Gör så här

  1. Koka linserna mjuka i ca 20 minuter i lätt saltat vatten.
  2. Stek hackad gul lök och ingefära i lite olivolja under tiden tills den är mjuk och fått lite fin färg.
  3. Häll av linserna men spara 0,5 dl spad och häll allt i en matberedare tillsammans med 0,5 dl god olivolja, vinäger samt löken och ingefäran, mixa pastejen slät.
  4. Lägg över i en bunke och smaka av med tryffelsalt, hackad mejram och den stekta svampen.
  5. Lägg över i en burk och låt den svalna innan du serverar den med tex pressgurka.