Tryfferad lins- och svamp pastej

Tryfferad lins- och svamp pastej

Av: Sebastian Schauermann

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

En riktigt enkel vegansk pastej till julbordet gjord av linser, lök och svamp. Smaksätt med tryffel så får du det lyxigaste tillbehöret inför julen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 1 dl gröna linser
  • 1 gul lök, hackad
  • 20 g färsk ingefära, riven
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl linsspad
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk tryffelsalt
  • 10 g färsk mejram, hackad
  • 1 kungsmusseron (eller annan stekt och tärnad svamp)
  • svartpeppar
  • olivolja, till stekning

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka linserna mjuka i ca 20 minuter i lätt saltat vatten.
  2. Stek hackad gul lök och ingefära i lite olivolja under tiden tills den är mjuk och fått lite fin färg.
  3. Häll av linserna men spara 0,5 dl spad och häll allt i en matberedare tillsammans med 0,5 dl god olivolja, vinäger samt löken och ingefäran, mixa pastejen slät.
  4. Lägg över i en bunke och smaka av med tryffelsalt, hackad mejram och den stekta svampen.
  5. Lägg över i en burk och låt den svalna innan du serverar den med tex pressgurka.