Triss i förrätt

Triss i förrätt
Foto: Tv4

Triss i förrätt

Av: Lolly - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

2 h

Escargot i vitlök, baconinlindade blåmusslor och pilgrimsmusslor med wasabisås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 - 6

Escargot i vitlök

  • 12 sniglar (konserverade)
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk smör
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 knippe persilja
  • 2 skivor formfranska

Baconlindade blåmusslor

  • 24 blåmusslor (konserverade)
  • 8 skivor bacon
  • 2 skivor formfranska

Pilgrimsmusslor med wasabisås

  • 8 pilgrimsmusslor, frusna
  • 0,5 dl gröna ärtor, frusna
  • 1 dl majonnäs
  • 3 tsk wasabi
  • 2 skivor formfranska
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 2 msk smör

Servering

  • 1 citron
  • dill

Gör så här

Escargot i vitlök

  1. Häll av spadet från sniglarna, låt det rinna av.
  2. Smörj en liten eldfast form.
  3. Skala vitlöken och pressa den. Blanda vitlöken med rumstempererat smör.
  4. Lägg upp sniglarna i formen, klicka över vitlökssmöret, strö över havssaltet och klipp persilja över sniglarna.
  5. Tillaga sniglarna ca 8 minuter i ugnen tills smöret puttrar.
  6. Rosta formfranskan och skär bort ytterkanterna när de är klara. Dela brödskivan på diagonalen till 4 trekanter.
  7. Lägg upp brödet på fat och toppa med sniglarna (3 sniglar per person). Häll på vitlökssmöret och servera.

Baconlindade blåmusslor

  1. Häll av spadet från blåmusslorna, låt det rinna av.
  2. Tag fram en liten eldfast form.
  3. Lägg upp 8 skivor bacon på en skärbräda, lägg 3 små musslor på kortsidan. Rulla in allt till en rullad, använd tandpetare till att fästa samman med.
  4. Lägg alla 8 rullader i formen. Tillaga i ugnen ca 8 minuter tills baconet fått fin färg.
  5. Rosta formfranskan och skär bort ytterkanterna när de är klara. Dela brödskivan på diagonalen till 4 trekanter.
  6. Lägg upp brödet på fat och toppa med ruladerna (2 rulader per person). Häll över lite sky från formen och servera.

Pilgrimsmusslor med wasabisås

  1. Tina pilgrimsmusslorna, skölj i vatten, torka dem torra med papper.
  2. Tina de gröna ärtorna, skölj dem i vatten, mosa dem med gaffel.
  3. Rör samman majonnäs, wasabin, mossade ärtorna och använd stavmixer tills det blir en slät sås.
  4. Rosta formfranskan och skär bort ytterkanterna när de är klara. Dela brödskivan på diagonalen till 4 trekanter.
  5. Lägg upp brödet på fat.
  6. Hetta upp en stekpanna, häll i rapsoljan, strö i hälften av saltet och hälften av vitpepparn.
  7. Lägg i pilgrimsmusslorna, strö över de sista kryddorna. Stek 1 minut per sida. När 1 minut har gått så vänd och lägg då i smöret, de skall bli lätt gyllenbruna.
  8. Lägg upp musslorna på brödet och spritsa ut wasabisåsen ovanpå.

Servering

  1. Lägg upp allt samman på tallrikar, dekorera med citronklyftor och dill. Smaklig måltid!