Tre sorters skaldjur på grillen

Tre sorters skaldjur från Grillen
Foto: TV4

Tre sorters skaldjur på grillen

Av: Björn - Tanum

Från: Halv åtta hos mig

19 ingredienser

30 min

Kräftor, pilgrimsmusslor och blåmusslor som grillas till perfektion!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kräftor

  • 4-8 havskräfta
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk smör
  • 1 knippe persilja

Pilgrimsmusslor

  • 4-8 pilgrimsmusslor
  • soja
  • 1 tsk wasabi
  • 0,5 citron

Blåmusslor

  • 10-15 blåmusslor (Ett nät)
  • 0,5 papaya
  • 0,5 fetaost
  • 0,5 citron
  • 50 g smör
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl öl (ljus lager)
  • 1 klyfta vitlök (krossad)
  • salt
  • peppar

Gör så här

Kräftor

  1. Börja med att blanda smör och vitlök i en skål, samt hacka persilja. Ner med persiljan i skålen och blanda runt.
  2. Dela kokta kräftor på mitten och bre på blandningen. Mängd efter tycke och smak. På grillen tills smör smält samt bubblar lagom.

Pilgrimsmusslor

  1. Blanda soja, och wasabi i en djup tallrik. I med lite citron så det blir lite syra till det salta, lägg i pilgrimsmusslorna, låt dra ca 10 min.
  2. Vänd på grillen ca 4 ggr samt pensla mellan vändningarna. Går fort, så va vakna.

Blåmusslor

  1. Innan du kokar musslorna, kontrollera att de lever. Om de är öppna och inte sluter sig, släng.
  2. Grovhacka den gula löken, vänd ner i kastrullen tillsammans med olivolja, smöret, vitlöken samt öl. Salta och peppar efter smak.
  3. Vänd i musslorna och låt koka i 2-3 minuter. Rör sedan ihop hackad papaya med fetaost samt rivet citronskal. Öppna musslorna lite. Lägg i blandningen. Lägg på en klick smör och grilla till smöret har smält och bubblat lite med blandningen.