Sara Aasum Hultberg visar hur du kan smaksätta din kola på tre sagolikt goda sätt - med havssalt, rostade hasselnötter eller Baileys och kakaonibs. Spela klippet för att se hur du gör.
Blanda ner grädden och farinsockret och ställ kastrullen åt sidan.
Koka upp socker, glykos och vatten i en kastrull och låt sockermassan koka tills den ändrar färg och får en mörkare ton.
Tillsätt gräddblandningen i tre omgångar.
Rör om med en visp mellan varven. Koka sedan kolan på medelvärme tills den har en temperatur på 124 grader, eller gör ett kulprov. Rör om då och då.
Hasselnötskola
Blanda i 3 dl rostade hasselnötter i kolasmeten. Lägg ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm och häll ut kolan tunt. Strössla över 0,5 dl rostade hasselnötter. Låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar för att stelna. Skär kolan i fina bitar.
Baileyskola
Koka upp Baileys och rör ner i den färdigkokta kolasmeten. Häll ut på bakplåtspapper, toppa med kakaonibs och låt stelna i rumstemperatur. Skär kolan i fina bitar.
Havssalt
Lägg ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm och häll ut kolan tunt. Strössla över havssalt. Låt stå i rumstemperatur i minst 6 timmar för att stelna. Skär kolan i fina bitar.