Trattsöppa

20m
4 - 6
Trattsöppa
Foto: TV4

Mustig soppa med trattkantareller och bacon, toppas med krispiga krutonger.

Dryckesförslag:

Oppigårds ekologiska Dalalager, Nr 89149

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

20 september 2017
20m
4 - 6

Du behöver

Trattkantarellsoppa

  • 250 g trattkantareller
  • 10 cm purjolök
  • 70 g bacon
  • 7 dl vatten
  • 2 tärningar svampbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vispgrädde

Garnering

  • krutonger

Gör så här

  1. Tina svampen, om den är fryst, och skär i små bitar. Har du färsk svamp, så rensa den. Har du torkad svamp, så skall den vara blötlagd (gärna över natten).
  2. Skölj purjolöken och skiva den fint.
  3. Skär baconet i små bitar.
  4. Fräs baconet i en gryta tills den får fin färg.
  5. Tillsätt purjolök och sedan svampen.
  6. Låt det fräsa en liten stund och tillsätt sedan vattnet och buljongtärningarna.
  7. Sjud ihop några minuter under lock, är svampen färsk, låt det koka ca 10 minuter.
  8. Gör en redning genom att röra ut mjölet i några matskedar matlagningsgrädde.
  9. Tillsätt resterande matlagningsgrädde och koka upp.
  10. Häll i redningen och sjud soppan tills den tjocknar.
  11. Krydda med lite salt och peppar efter smak och även en halv tesked timjan om så önskas.
  12. Vispa vispgrädden och rör ned strax före servering.
  13. Strö över krutonger innan servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept