Toves påskägg - gubbröra, äggkräm med brynt smör och fyllda ägghalvor

22 röster
45 min
4
Toves påskägg - gubbröra, äggkräm med brynt smör och fyllda ägghalvor.
Foto: TV4

Tre varianter på ägg som du snabbt fixar till påskbuffén! Mjuk äggkräm med brynt smör och löjrom, fyllda ägghalvor och en klassisk gubbröra.

Visa mer
45 min
4
4 portioner

Du behöver

Äggkräm med brynt smör och löjrom

  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 50 g löjrom
  • 1 msk finhackad gräslök
  • 0,5 dl plockad dill
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gubbröra

  • 4 ägg, hårdkokta
  • ev 50 g hackad ansjovis
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk kaviar
  • 1 liten schalottenlök, finhackad
  • 1 msk finhackad dill
  • knäckebröd eller kavring till servering

Ägghalvor med pepparrotskräm och sesam

  • 4 ägg, hårdkokta
  • 0,5 msk finriven färsk pepparrot
  • 4 msk majonnäs
  • 1,5 tsk japansk soja
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2 msk smörgåskrasse

Gör så här

  1. Äggkräm med brynt smör och löjrom
    Bryn hälften av smöret under omrörning.När smöret tystnar och doftar nötigt och kolaaktigt är det färdigt.
  2. Vispa ihop ägg och grädde i en kastrull. Klicka i resten av smöret i småbitar. Värm på låg värme under omrörning till en mjuk kräm. Låt den inte gå för länge, den ska bli krämig - inte fast!
  3. Dra av från värmen och krydda med salt och peppar. Häll upp i små skålar och toppa med brynt smör, löjrom, gräslök och dill.
  4. Gubbröra
    Hacka äggen och blanda med resten av ingredienserna. Servera på knäckebröd eller kavring.
  5. Ägghalvor med pepparrotskräm och sesam
    Halvera äggen och ta ut gulan. Mosa ihop gulan med majonnäs, pepparrot och soja.
  6. Spritsa krämen i äggen och toppa med sesamfrön och krasse.
13 april 2019

Laddar fler recept...