• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Fruity frozen cheesecake

Fruity frozen cheesecake
Foto: Tove Nilsson
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Fruity frozen cheesecake

16 steg att laga

16 ingredienser

Frozen cheesecake med lemoncurd, mango, melon och passionsfrukt. Krispig botten av digestivekex, vit choklad och mandel!

Ingredienser

Botten

  • 14 digestivekex
  • 50 g sötmandel, skalad
  • 50 g vit choklad
  • 75 g smör

Cheesecake

  • 150 g färskost
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggvitor
  • 1 dl lemon curd
  • 2 msk vatten

Topping

  • 1 mango
  • 0,5 cantaloupemelon
  • 4 passionsfrukter
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Botten
    Mixa kex, mandel och choklad till ett smul.
  2. Smält smöret och blanda med smulet.
  3. Platta ut smulorna i en rund bakform med löstagbar botten.
  4. Cheesecake
    Vispa cream cheese, 1 dl socker och vaniljsocker.
  5. Vispa in äggulor i ostsmeten.
  6. Vispa grädden i en separat skål.
  7. Vänd ihop med ostsmeten men hjälp av en slickepott.
  8. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa sedan in ½ dl socker till en slät marängsmet.
  9. Vänd in den vispade äggvitan i smeten.
  10. Blanda lemoncurd och vatten till en rinning sås.
  11. Häll hälften av smeten i formen och ringla sedan över lemoncurdsåsen.
  12. Häll på resten av smeten.
  13. Frys minst 3 timmar.
  14. Topping
    Skala och skär mangon i bitar.
  15. Gör kulor av melonen med hjälp av ett kuljärn eller skär melonen i bitar.
  16. Tag ut ur frysen och toppa med mango, cantaloupmelon, passionsfrukt och mynta.