Tortilla med potatis, lök, chili och spenat

Siri Barje 2016

Tortilla med potatis, lök, chili och spenat

10 ingredienser

20 m

En underbart god ugnsbakad omelett som går snabbt och enkelt att svänga ihop.

Ingredienser

portioner
  • 5 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 2-3 potatisar, kokta
  • 1 gul lök
  • 2 tsk chiliflakes
  • 2 dl färsk spenat
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Använd 1 stekpanna som tål ugnen. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva löken i skivor. Dela den kokta potatisen i trevliga bitar.
  3. Stek lök, potatis och chili i oljan tills löken är mjuk. Tillsätt 1 msk smör.
  4. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll sedan smeten i stekpanna. Försök sprid ut löken och potatisen jämt i pannan.
  5. Ställ stekpannan i ugnen och baka i 12 minuter.
  6. I en stekpanna, smält en klick smör och stek spenaten i 1 minut.
  7. Ta ut den andra stekpannan ur ugnen, låt omeletten vila i ungefär 5-10 minuter. Stjälp sedan upp den på en skärbräda, lägg på den sauterade spenaten och ät med en god sallad.