Deltagarna fick en tuff uppgift i Sveriges mästerkock - att laga Markus Aujalays tortellini! Tortellinin är fylld med ricotta, basilika och riven parmesan och serveras i en smakrik tomatsås.
Lägg de torra varorna på bänken i en hög, gör en grop där äggen knäcks i.
Slå försiktigt sönder äggen. Arbeta ihop till en deg med vatten och olja. Lägg degen i plast. Låt vila.
Fyllning
Mixa ihop allt i en mixer och lägg i en spritspåse.
Tomatsås
Finhacka vitlöken. Klipp med sax ner i burken så tomaterna blir i mindre bitar.
Häll olivolja i pannan, lägg i vitlöken, låt fräsa någon minut. Häll i vinet, låt koka upp.
Häll i tomaterna. Lägg i två kvistar basilika, peppar, salt och socker
Sammansättning
Koka upp ordentligt saltat vatten.
Ta halva degen. Tryck till pastadegen och kavla ut pastadegen med en pastamaskin. Vik ihop och kör igenom igen. Kör sedan degen steg för steg till de tunnaste.
Stansa ut cirklar och spritsa ut lite fyllning. Vik ihop på mitten till en halvmåne. Håll ihop kanterna med tummen och vik in de andra hörnen mot tummen så de blir en tortellini.
Koka tortellinin i ett par minuter (Tips! lägg i de med hålslev). När de kokat till aldente, lägg ner i tomatsåsen. Vänd om i tomatsåsen och servera.