Torskrygg toppad med knaperstekt bacon

Torskrygg toppad med knaperstekt bacon
Foto: Tv4

Torskrygg toppad med knaperstekt bacon

Av: Leonard - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

1 h 30 m

Torskrygg med knaperstekt bacon på en bädd av pumpapuré är både lyxigt och riktigt välsmakande till middag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pumpapuré

  • 1 butternutpumpa
  • 100 g smör
  • 1 vaniljstång, delad och urskrapad
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • 3 tsk honung

Torsk

  • 700 g torskrygg
  • peppar
  • 2 msk smör
  • salt
  • 140 g bacon

Servering

  • 1 kruka persilja

Gör så här

Pumpapuré

  1. Skala pumpan och skär den i bitar. Lägg bitarna i en kastrull och tillsätt 50 g smör, de urskrapade vaniljfröna, stången och vatten.
  2. Koka under lock i ca 20–30 minuter tills pumpan är mjuk.
  3. Ta sedan ur vaniljstången och mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bryn sedan 50 gram smör som du toppar purén med tillsammans med honung vid servering.

Torsk

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Peppra torsken efter smak och addera smöret ovanpå fisken för att ge smak.
  3. Tillaga fisken i ugnen i ca 30–40 minuter tills den har fått fin färg och har ca 50 grader i innertemperatur.
  4. Ta ut från ugnen och klä in i folie.
  5. Skär baconet i mindre bitar och stek hårt i en het panna tills det är krispigt.
  6. Salta fisken efter smak och servera på en purébadd av pumpa.

Servering

  1. Toppa med bacon och ett persiljablad för garnityr.