Torskrygg med rödbetskornotto

POPULÄRT
torskrygg med rodbetskornotto
Foto: TV4

Torskrygg med rödbetskornotto

Av: Amanda - Hjo

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

45 min

Perfekt tillagad torsk med krämig rödbetskornotto och brynt smörsås! En riktig vinnarmiddag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 640 g torskrygg

Kornotto

  • 3 dl korngryn (hela)
  • 2 färdigkokta rödbetor, medelstora
  • 2 schalottenlökar, finhackat
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 50 g smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 150 g parmesanost
  • salt
  • peppar
  • grönkål
  • olja, till fritering

Smörsås

  • 300 g smör
  • 100 g teriyakisås

Gör så här

Kornotton

  1. Fräs löken i 1/4 av smöret, utan att det tar färg, tills löken är mjuk. Tillsätt vitlök och fräs med i 30 sek. Tillsätt korngryn och vitt vin och låt koka upp.
  2. Späd med hönsbuljongen, lite i taget, tills korngrynen är al dente. Håll varmt.
  3. Mixa rödbetorna och värm försiktigt upp i en kastrull. Smaka av kornotton med parmesan, salt, peppar och de mixade rödbetorna.

Torsk

  1. Rimma torsken med lite salt, låt stå svalt minst i en timma.
  2. Baka torsken i ugnen på 120 grader tills mittemperaturen är 45 grader. Ca 10 minuter.

Fritera grönkål

  1. Plocka blad av grönkålen från stammen. Fritera i 160gradig olja tills bladen känns krispiga. Plocka upp bladen med hålslev och strö över salt. Placera på hushållspapper.

Brynt smörsås

  1. Smält smöret i en kastrull. Mixa i teriyakin droppvis med stavmixer.