Torskrygg i grön currysås med krämig sallad

POPULÄRT
koket.se
Torskrygg i grön currysås med krämig sallad
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Torskrygg i grön currysås med krämig sallad

19 ingredienser

45 min

En riktig smakexplosion till middag! I en het currysås serveras perfekt stekt torskrygg tillsammans med krispig sallad i krämig asiatisk dressing.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskrygg med skinn
  • 2-3 msk smör

Grön currysås

  • 1-2 msk grön currypasta
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 citrongräs
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5-1 limefrukt, pressad saft
  • olja, till stekning

Krispig sallad

  • 300 g vitkål
  • 1-2 morötter
  • 200 g sockerärtor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 0,5 kruka färsk koriander, finhackad

Asiatisk dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk färsk ingefära, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Stek torskryggen med skinnsidan ner i ett par minuter i en rejäl klick smör. Lägg över i ugnsform med skinnsidan upp.
  3. Ställ in i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 48-50 grader.
  4. Fräs currypastan i olja i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning och bankat citrongräs. Låt puttra ihop.
  5. Pressa i lime och smaka upp med salt.
  6. Strimla kålen tunt, alternativt hyvla den med en osthyvel. Skala morötterna och hyvla sedan långa remsor av den. Strimla sockerärtorna på längden. Dela, kärna ur och skär chilin i strimlor. Blanda allt i en skål tillsammans med limesaft och salt.
  7. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Blanda hälften med salladen och servera resten tillsammans med grön currysås, fisk och sallad.