Torskrygg i grön currysås med krämig sallad
Torskrygg i grön currysås med krämig sallad
19 ingredienser
45 min
En riktig smakexplosion till middag! I en het currysås serveras perfekt stekt torskrygg tillsammans med krispig sallad i krämig asiatisk dressing.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 600 g torskrygg med skinn
- 2-3 msk smör
Grön currysås
- 1-2 msk grön currypasta
- 4 dl kokosmjölk
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1 citrongräs
- 1 tsk fisksås
- 0,5-1 limefrukt, pressad saft
- olja, till stekning
Krispig sallad
- 300 g vitkål
- 1-2 morötter
- 200 g sockerärtor
- 1 röd chilifrukt
- 1 limefrukt
- 0,5 kruka färsk koriander, finhackad
Asiatisk dressing
- 1 dl majonnäs
- 2 tsk japansk soja
- 1 tsk sesamolja
- 0,5 tsk färsk ingefära, riven
Gör så här
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Stek torskryggen med skinnsidan ner i ett par minuter i en rejäl klick smör. Lägg över i ugnsform med skinnsidan upp.
- Ställ in i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 48-50 grader.
- Fräs currypastan i olja i en kastrull. Tillsätt kokosmjölk, buljongtärning och bankat citrongräs. Låt puttra ihop.
- Pressa i lime och smaka upp med salt.
- Strimla kålen tunt, alternativt hyvla den med en osthyvel. Skala morötterna och hyvla sedan långa remsor av den. Strimla sockerärtorna på längden. Dela, kärna ur och skär chilin i strimlor. Blanda allt i en skål tillsammans med limesaft och salt.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen. Blanda hälften med salladen och servera resten tillsammans med grön currysås, fisk och sallad.